Korekcija usana

Uvećanje usana je jedna od najzastupljenijih intervencija u estetskoj hirurgiji. Prirodno manje usne kod većine ženske i muške populacije mogu se korigovati i uvećati, a da se zadrži prirodan i skladan izgled. Pune i senzualne usne su najčešći zahtevi pacijenata i zbog toga u okviru estetskih intervencija usne možemo uvećati na nekoliko načina :

Hijaluronski fileri – popunjavanje hijaluronskim filerima je jedna od najjednostavnijih metoda. Ubrizgavanjem može se uvećati volumen usana, definisati kontura, naglasiti filtrum , menjati oblik usana a takođe ih regenerisati bez uvećanja. Hijaluronski fileri su prirodne supstance koje organizam postepeno razgrađuje od trenutka ubrizgavanja narednih 4 do 6 meseci, a kod pojedinih pacijenata i do godinu dana. Radi očuvanja rezultata tretman bi trebalo ponavljati na svakih 4 do 6 meseci.

Transfer masti – popunjavanje usana sopstvenim masnim tkivom je metoda koja se može primeniti radi uvećanja volumena usana. Masno tkivo se u lokalnoj anesteziji aspirira iz određene regije na telu u manjoj količini i ubrizgava u usne. Ovom metodom ne mogu se definisati konture i menjati oblik usana već se samo postiže adekvatan volumen. Trajnost masnog tkiva u usnama je nepredvidiva i individualna. Može trajati nekoliko meseci ili nekoliko godina.

Bullhorn lip lift – je hiruško podizanje gornje usne i sastoji se u isecanju jednog kožnog režnja subnazalno (na samom prelazu donje linije nozdrva i kože direkto ispod nosa). Isecanje kožnog režnja podseca na bikov rog te je zbog toga ova metoda i dobila naziv ” bull horn”. Ova metoda se primenjuje i kod starijih pacijenata kod kojih je došlo do elongacije (razvlačenja) kože ispod gornje usne i nosa usled procesa starenja. Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji, ožiljci su skriveni i minimalni. Otok i crvenilo traju 3 do 5 dana, a konci se uklanjaju nakon 6 do 7 dana. Bull horn se može istovremeno raditi sa drugim metodama kao što su hijaluronski fileri i transfer masnog tkiva.

Cene : uklanjanje biopolimera iz usana od €500 do €800 / uvećanje sa sopstvenim masnim tkivom od €400 do €600 / uvećanje hijaluronskim filerom 1 ml od € 165 do€250 / hiruško podizanje gornje usne – Bullhorn lip lift €950