Transfer masti

Liposukcija ili lipoaspiracija je hiruška estetska intervencija u kojoj se aspirira masno tkivo iz određenih delova tela. Aspirirana (izvađena) mast se potom može koristiti za ubrizgavanje u određene regije. Ubrizgavanje se vrši iz estetskih razloga, da bi se pojedine regije na telu uvećale ili podmladile. Lipotransferom – masnim tkivom se mogu uvećati grudi (dojke), zadnjica, bokovi i listovi. Pored primene na telu masnim transferom se može podmladiti lice i nadoknaditi izgubljen volumen. U regiji lica mogu se ispuniti : usne, nazolabijalne brazde, jagodice, vilične i slepoočne regije. U estetskoj medicini za ovakvu kompletnu intervenciju koristi se termin ” konturiranje lica “. Masno tkivo se često koristi i za podmlađivanje kože na šakama. Treba istaći da se masnim tkivom ne mogu ukloniti sitne bore ali se zato izgubljeni volumen može nadoknaditi. Kandidati za ovakvu vrstu intervencije su pacijenti koji u pojedinim regijama na telu imaju potkožno masno tkivo, jer bez toga se lipotransfer ne može učiniti.

Trajanje intervencije : 1h do 3h

Anestezija : lokalna, analgo sedacija, opšta anestezija

Povratak aktivnostima : nakon 7 do 10 dana

Sportske aktivnosti : nakon 2 do 3 nedelje

Izlaganje suncu : nakon 30 dana

Finalni rezultat : nakon 2 do 4 nedelje

Cene : transfer sopstvene masti zadnjica od €2000 / jagodica od €500 / usne od €400 do €600 / nadlanice €550 / konturiranje brade i vilične kosti od €350 do €500 / grudi od €2400 do €3200 / konturiranje lica ( jagodica, brade, vilične kosti, podočnjaka, temporalne regije) €1500

Lipocube ™ Nano je mehanički uređaj za jednokratnu upotrebu kojim se prerađuje sopstveno masno tkivo u tri vrste partikula : mili, micro i nano.

Mili fat – za duboke kompartmente iznad koštanog tkiva.

Micro fat – površinske kompartmente masti (srednji sloj)

Nano fat – subkutani sloj (derm kože)

Tri vrste masnog tkiva se potom ubrizgavaju u različite regije na licu. Ovom metodom se postiže izuzetan volumen i regeneracija kože na potpuno prirodan način.

Nanofat grafting je revolucionarna metoda u estetskoj medicini kojom se vraća i stopira biološki sat. Sopstveno masno tkivo se pomoću mini kanila izvlači iz regija na telu gde postoji višak i kroz Lipocube prerađuje a potom ubrizgava u željene regije na licu.

Anestezija : u lokalnoj anesteziji ili analgosedaciji.

Trajanje : 30 do 60 minuta

Oporavak : 4 do 5 dana